یادداشت سردبیر
اسماعیل عسلی
زیارت قبول
روز گذشته خبر توقف نزدیک به یکصد هزار زائر ایرانی در مرز مهران در صدر اخبار داخلی قرار داشت. این عده که اغلب فاقد ویزا بودند و به امید عبور از مرز و سوء استفاده از تساهل و تسامح مسئولین گیت های خروجی به این شهر رفته بودند مشکلات زیادی را برای افراد مستقر در ستاد ویژه و نیروهای انتظامی و اهالی شهر مهران و حتی مرزداران عراقی ایجاد کردند و خودشان نیز در شرایطی قرار داشتند که تأمین غذا و بهداشت و محل اسکان و خوابشان نیز با مشکل مواجه شد. ضمن این که تعدادی از افراد وارد شده به عراق نیز به لحاظ این که ویزا نداشتند دستگیر شده و عودت داده شدند و برخی نیز در بازداشت هستند.
وقتی تمامی این خبرها را در کنار هم قرار می دهیم به این نتیجه می رسیم که با توجه به ارادت قلبی و تاریخی مردم ایران خصوصاً شیعیان به اهل بیت پیامبر بویژه سرور و سالار شهیدان حتی اگر چندین برابر این جمعیت نیز در چنین مناسبتی راهی کربلا شوند جای تعجب ندارد اما کسانی که مسئول برنامه ریزی برای اعزام زائرین هستند باید هم به ظرفیت های مرزی خودمان و هم عراق توجه لازم داشته باشند. آنچه برای شیعیان در چنین مناسبتی حائز اهمیت است مدیریت رفت و برگشت زائرین با نظم و ترتیب و کیفیت و امنیت و بهره مندی معنوی بالاست.
اولاً مناطق تعیین شده برای اعزام زائرین شامل مهران، چزابه و شلمچه هر کدام ظرفیتی مشخص دارند. از این رو هجوم مهاجران خصوصاً با خودروهای شخصی آن هم در شرایطی که هوای خوزستان غبارآلود است برای شهرهای کوچک مرزی که امکانات بالایی ندارند ایجاد مشکل می کند. ضمن این که حرکت با خودروهای شخصی احتمال سوانح جاده ای را بالا می برد و معمولاً کسانی که با خودرو شخصی به شهرهای مرزی می روند احتمال می دهند که بتوانند در مهران و چزابه و شلمچه ویزا بگیرند. در حالی که برای جای پارک هم مشکل دارند. این هجوم مشتاقانه همچنان ادامه دارد و هر چه به اربعین نزدیک تر می شویم اوج می گیرد و به قفل شدن ساز و کارهای اندیشیده شده برای ساماندهی زائرین منجر می شود و خستگی به تن خدمتگزارانی می ماند که شبانه روز مشغول کار و فعالیت بوده اند. (ادامه…)