سرمقاله
اسماعیل عسلی
نامه‌ای سرشار از پیام
امام علی(ع) در نامه پنجاهم خود ضمن اشاره به حقوق متقابل مردم و پیشوا نکاتی را گوشزد می‌کند که علی‌رغم گذشت ۱۴ قرن هنوز هم بوی تازگی می‌دهد و با مطالبات شهروندان در توسعه یافته‌ترین کشورها همخوانی دارد. ایشان در بخشی از این نامه خطاب به مردم می‌گوید: از جمله حقوقی که شما نسبت به من دارید این است که چیزی را از شما پنهان نکنم مگر اسرار نظامی را و بدون مشورت با شما کاری انجام ندهم مگر اجرای حکم خدا را و حقی را که از آن شماست از موعد خود به تأخیر نیفکنم و حق شما را به تساوی بدهم و در ادامه می‌فرماید و حقی که من بر شما دارم این است که از من فرمان ببرید.
نباید از نظر دور داشت که حق یک سویه نیست لذا فرمانبری مردم از امام و پیشوا در گرو شروطی است که آن حضرت خود را موظف به رعایت آن می‌داند از جمله این که رفتاری شفاف داشته باشد و به جز در موضوعات نظامی در سایر مسایل رفتاری قابل فهم و ارزیابی و داوری داشته باشد و همواره مردم را طرف مشورت خود بداند. در شرایط کنونی اگر فرض کنیم کسانی که به مجلس شورای اسلامی راه پیدا می‌کنند نمایندگان واقعی مردم هستند، رایزنی با نمایندگان مجلس در برخی موارد می‌تواند حکم مشورت با مردم را داشته باشد و در موارد دیگر نیز از طریق نظرسنجی و همه‌پرسی می‌توان به دیدگاه و نظر مردم پیرامون برخی مسایل مهم پی برد.
اگر بخواهیم در مورد مصادیق پرداخت حقوق مردم به تساوی در زمانه کنونی اظهار نظر کنیم باید بگوییم که توزیع عادلانه امکانات و جلوگیری از رانت‌بازی و تو دهنی زدن به آقازاده‌های ویرانگر بارزترین نمونه برای جلوگیری از سهم‌خواهی برخی گردن کلفت‌های بی‌خاصیت و خائن به این آب و خاک است! کسانی که با چاپلوسی و تظاهر به دینداری خود را بالا کشیدند و خون مردم را در شیشه کردند و تنها به منافع خود و فرزندان ناخلف خود فکر می‌کنند و مردم و سرنوشت کشور را به بازی گرفته‌اند. (ادامه…)